4/3/08

El Març

Conta una llegenda molt antiga que quan el món s´assossegà de les convulsions del seu primer temps i les densitats tòxiques que l´envoltaven es dissiparen, s´esdevingué un dia en què el Sol proferí la seva millor joia sobre la mar.
El resultat de tot plegat fou una immensa ustió diamantina que en el seu borbolleig peculiar conformà l´aire que, en melodiosa intensitat, s´espargí arreu del món fins al més ínfim espai recòndit.
Quan el Sol, l´Aigua, l´Aire i la Terra entraren en armonia, la Vida germinà amb tanta intensitat que el temps àdhuc s´emocionà, i en un estil totalment poètic versà aquest esdeveniment sota el nom de Març.
Però ja sabem que el març marçeja i que per no caure en subterfugis els Cabrits continuarem trescant per indrets un poquet més alts per tal d´observar, més àmpliament, les extensions naturals que ens fan sentir més vius que mai.
Quan surti aquest “Felanitxer”, que ara mateix llegeixes,(aquest és el text pel pròxim Felaniter del dia 14) ja haurem anat al Tomir, però t´avisam amb temps que si vols pujar al cim més alt de Mallorca, al puig Major, ho podràs fer juntament amb nosaltres el diumenge 30 d´aquest mateix mes.
Serà una excursió de dificultat mitjana-alta, és a dir, la sortida del peu funicular cap als Binis és bona de dur, travessar sa coma de´s Ribell és curta, pero bastant rosta, creuar ses crestes de Son Torrella i sa Penya de´s Migdia és extraordinàriament meravellós per la vista que abasta tot Mallorca, davallar cap al camí dels Binis és per un camí que no és camí, i el retorn al peu funicular és fàcil.
Tot plegat fa que sia una excursió sense presses, però cal ser un poc sofridor; no es camina molt, però sí es puja fins a dalt de tot de Mallorca.
Es podria dir de dificultat alta, però creiem que també seria exagerar-la un poc més del compte.
Ara bé!, com que cal un esforç decidit, si no us hi veieu en coratge més val deixar-ho per una altra vegada.
Si us hi voleu apuntar ja ho sabeu, al telèfon 626.179.299, al correu grupexcursionistacabrit@hotmail.com, o a la tenda Sargantana, cantó Nuñez-Dameto, abans del divendres 28.
La sortida serà a les 8 de ca´n Felia.

1 comentario:

cabrits dijo...

Sa coma de´s Ribell no és que sia curta, sí que és curta de longitud lineal, però no ho és de longitud ascendent; aquest és l´únic tram certament dificultós.
La resta, si el dia és bo, és xatxi-piruli!